Het zuidwesten van OZ!

Zo, daar ben ik weer, ditmaal vanuit Esperance, klinkt niet meer zo Europa dacht ik zo!
 
We waren dus op woensdag 31 oktober in Perth aangekomen. De nacht ervoor verbleven we al vlak bij Perth, dus was er over de rit naar Perth weinig te melden.  In de stad bleek dat de campings nogal prijzig waren (1 nachtje op een unpowered tentsite ongeveer $30,-?  En je moet zelf je tent opzetten! Tsss…) Voor wat extra geld konden we ook wel in een normaal bed slapen. Dus we besloten om naar een Backpackers Hostel te gaan. Bij Exclusive Backpackers hadden we beiden een bed gevonden en de auto stond daar mooi gratis geparkeerd! Daarna even een wandeling door de stad gemaakt. Weer een grote stad, maar het zag er wel aardig uit. Even een fruitjuice gedaan en daarna weer naar de hostel gegaan. Even kennis gemaakt met wat mensen op onze kamer (o.a. Liam en Luke) en weer eens een warme maaltijd bereid in de keuken (tja, op de meeste campings hebben ze niet een degelijke camp-keuken en moeten we het dus met koud blikvoer doen. Lekker, maar niet altijd …). Daarna nog even geprobeerd te lezen op onze kamer, maar gezien al het geklets lukte dt niet echt. Beetje laat in slaap gevallen dus, maar toch niet zo laat dat we pas om 10.30u de volgende dag weer wakker werden? Wow, ik geloof dat ik het even nodig had, lekker uitslapen in een bed! Even een wandeling gemaakt naar Kings Park, maar we konden nou niet echt een goeie ingang vinden… Na wat gevaarlijk oversteken van de weg, besloten we om maar een klein stukje door het park te lopen (waar we er wel, illegaal waarschijnlijk, inkonden…) en daarna maar de gratis bus te pakken weer de stad in. Even een noodle-soepje en fresk springrolls bij een Vietnamees restaurant gedaan (hmm, weer even terug naar het begin van mijn reis met dat vietnamese eten!) en vervolgens de Art Gallery of Western Australia bezocht. Hier waren wat aboriginal-kunstwerken te zien, van oudere tijden, maar ook wat recenter werk. Tevens konden we wat kledingstukken zien, gemaakt door de Japanse designer Yohji Yamamoto bewonderen. Wauw, haute couture!! Daarna maar weer met de bus terug naar de hostel. Nou ja terug? We stapten bewust in de bus de verkeerde kant op, want na al dat wandelen wilden we wel wat meer van de stad zien, maar niet teveel meer lopen… hahaha!! Dus wij een hele route door de stad gereden en toen de chauffeur aankondigde dat de volgende stop de laatste was, stapten we maar uit. We moesten helaas nog wel een stukkie lopen naar de hostel. Waarschijnlijk als we niet met de bus waren gegaan, hadden we minder hoeven lopen… hahaha!!! Gezien het feit dat het mijn paps’ verjaardag was, hadden we even wat lekkers gehaald en gingen we voor een happie Indisch eten en eeb biertje. Wel lekker lui in de hostel zodat we na het eten (en de biertjes) niet meer hoefden te lopen… Tevens mijn paps en mams nog even aan de telefoon gehad terwijl bij hun de kamer al volliep met visite.
 
Nou, deze pc is beoorlijk irritant en jullie horen de rest van de verhalen wel weer een andere keer. Ik ga ff kijken wat Esperance nog meer te bieden heeft naast slome, vervelende computers!!
 
Veel liefs en tot gauw!
Maaikie
Advertisements

About Maaike

Besides my travelblog on https://maaikie14.wordpress.com, I have another website with various articles on http://thecuriousbutterfly.com. See you on either one or both of them!
This entry was posted in Reizen, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s