Nepal!! (1) (Nederlands) (for English, see above)

Voor iedereen die dagelijks deze site bezocht om te horen of alles nog goed gaat: hier alles goed hoor! Sorry dat het even geduurd heeft…
 
Waar waren we gebleven: In Bir, waar Brad dus niet ging paragliden. We bleven nog een paar dagen bij onze gastheer Tenzin en hielpen hem met adviezen over hoe hij het restaurant voller kon krijgen met gasten. Want feit was, het was het beste eten van heel Bir, maar niemand kwam er eten! Het zit ook niet echt op een goede locatie, maar met de juiste reclame aan de weg, weet iedereen de weg te vinden. Ook gaven we tips voor de naam, het heette namelijk LongTha Cafe, maar dat zegt ons westerners niets. Het ideale van het restaurant was dat het van de weg af was en een fijne tuin had. Oftewel: Peaceful Garden Cafe. Tenzin en de andere monniken vonden het een geweldige naam en tot onze verbazing waren ze dezelfde avond al bezig om het eerste spandoek te maken die ze bij de weg konden hangen. Wat een snelheid! Wel helemaal super, we hopen dan ook dat ze veel gasten krijgen, ondanks dat het paragliden even rustiger is. Na een paar dagen Bir gingen we weer naar McLeod Ganj, waar we maar een weekendje zouden blijven om ons vliegtuig naar Delhi te nemen. Brad ging naar een conversation-class met Tibetaanse vluchtelingen, wat erg interessantwas. Hij heeft onder andere met ze gesproken over de wereld (waar kom jij vandaan, hoe is het daar, waar ben je allemaal geweest etc), politiek en dat soort onderwerpen. Op mijn vader’s verjaardag (jep hij is alweer 60!!) zijn we naar een Tibetan Dance and Music concert gegaan. Het was een one man show van een uurtje, maar erg leuk om te zien en te horen. De organisator, Karma Lodue, was een indrukwekkende man (ondanks dat ie maar 1.60m was) die hoopte dat hij op deze manier de cultuur van Tibet voort te zetten. Heel bijzonder en we hebben dan ook gul gegeven aan zijn organisatie. Voor pap’s verjaardag hebben we een heerlijke brownie gegeten (Kunga Guesthouse maakt de lekkerste!!!).
 
Op 2 november vertrokken we uit McLeod Ganj. Met de taxi over slingerweggetjes (lekker misselijk worden…) naar Gaggal Airport gegaan om naar Delhi te vliegen. Daar aangekomen bleven we een nacht in een hotel, Airport Inn. Nou, geen aanrader. Mocht je naar Delhi gaan: NIET naar Airport Inn!! Vreselijk arrogant personeel die beweerde dat ze tot 2 keer toe naar het vliegveld waren gegaan (minstens een uur voordat ons vliegtuig zou aankomen), maar wij waren er niet?? Nee, ons vliegtuig (een dagelijkse vlucht die altijd op dezelfde tijd gaat) was niet opeens een uurtje eerder… raar he? Grmbl… Vervolgens wilden ze ons een fles water verkopen die al geopend was… Ja, we zijn niet gek! (in dit soort landen altijd gesloten flessen water kopen… je wilt geen kraanwater hier!) De volgende ochtend blij om te vertrekken dus! In Kathmandu, Nepal aangekomen waren we nog steeds nogal voorzichtig, maar dat bleek ongegrond te zijn. Natuurlijk is het verstandig om even de kat uit de boom te kijken, maar de Nepalezen zijn echt heel wat eerlijker en vriendelijker dan de Indiers. Na het drukke en hectische India (met mensen die je altijd wat proberen af te troggelen) was zelfs de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, een opluchting. We verbelevn een nachtje in Shangri-La Guesthouse en de volgende dag vlogen we naar Pokhara. Aangezien we aan de goede kant van het vliegtuigje zaten, konden we de Himalaya’s goed bewonderen!!
 
Bij het vliegen in Zuid Afrika had Brad Nushie leren kennen die hier in Pokhara woont, dus zij had voor ons een hotel geregeld voor 100 euro per maand (normaal 150 per maand) en verder is het erg handig om een local te kennen die ons met alle ins en outs kan helpen (waar betalen we te veel, wat is gebruikelijk, etc). Ook hebben we al met onze huisgenoot Craig gesproken (zijn vriendin Christa komt vanaf half december voor 5 weken, samen met haar dochter die in Zuid Afrika woont) en ook Jamie en Bella die we via Craig al in Duitsland hadden leren kennen, zijn hier ook. En via hen hebben we Ally en Claudio en hun zoontje Noah leren kennen, erg gezellig dus allemaal! Gister zaten we de hele middag bij Mata Deva, een dorpje net buiten  Pokhara, waar Claudio werkt als een van de parahawking piloten. Dat is dus net ff wat anders dan paragliden, je vliegt namelijk met een roofvogel!! WOW!!! Brad en ik gaan dat ook zeker weten doen in de komende tijd!!!
 
Ons hotel is erg goed, op een lekker rustige locatie met een tuin en onze douche is geweldig (geloof ons, als je aan het reizen bent is een goede douche al een uniek iets!)!!! Het personeel is erg vriendelijk, net zoals in veel restaurantjes in de omgeving. Ze helpen je met alles en zijn erg bezorgd om je als je ziek bent (geweest)…. want ja, we zijn allebei al te pakken genomen door het reizigersvirus: diarree!!! Maaike was op vrijdag de 13e aan de beurt (hoezo ongeluksdag!) en Brad rende de 15e regelmatig naar het toilet. Gelukkig voelen we ons nu allebei weer prima en Brad is momenteel weer op weg naar de Sarangkot berg en gaat weer ff vliegen! Hij heeft inmiddels de eerste Himalaya vluchten achter de rug en het was geweldig! Niet al te lang, maar toch, het was voor hem erg fijn om weer te vliegen. Helaas was het weer de afgelopen week minder lekker (bewolkt) waardoor het kouder was en Brad dus niet kon vliegen (dat we ziek waren kwam ook wel op het goede moment, ziek zijn bij perfect vliegweer is helemaal vervelend!). Normaal gesproken is het hier in Pokhara is het overdag lekker warm met een zonnetje erbij, maar ‘s avonds kan het wel frisjes worden. Maar even een extra deken op het bed en wij liggen er lekker warmpjes bij.
 
Het shoppen gaat ons hier ook prima af, Maaike heeft goede hardloopschoenen gevonden voor wel 9 euro!!! Shit, wat een aanslag op ons budget… hahaha! En fijne fleece jacks voor 5 euro, slippers voor 1 euro…. Nee dat is niet verkeerd!!
 
Nou, het is toch weer een flink verhaal geworden, ondanks dat ik dacht dat ik niet zoveel te vertellen had…. hahaha!!
 
Veel liefs, Maaike en Brad
 
Advertisements

About Maaike

Besides my travelblog on https://maaikie14.wordpress.com, I have another website with various articles on http://thecuriousbutterfly.com. See you on either one or both of them!
This entry was posted in Reizen, Travel and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nepal!! (1) (Nederlands) (for English, see above)

  1. C. says:

    Met een roofvogel vliegen..kan het nog gekker??Groetjes Tante Atie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s