De weg naar Empuriabrava… (for English, see below!)

Op woensdag 26 oktober startte onze roadtrip. En gelukkig startte onze auto ook. We hadden gepland om 8 uur te vertrekken, maar dat werd meer rond 11 uur. We wilden de avond ervoor eigenlijk vroeg naar bed, maar het inpakken nam meer tijd in beslag dan we gehoopt hadden. Maar goed, no problemo, een later vertrek kon makkelijk, want we hoefden pas om 17.00u in Zurich te zijn. Dus daar gingen we, eerst een stukje Oostenrijk in en daarna wee Duitsland in, want de grens kronkelt hier constant van noord naar zuid. Vlakbij Oberstaufen in Duitsland zagen we een bord waarop Alpsee Bergwelt stond (Alpenmeer Bergwereld), wat wel interessant klonk, dus besloten we daar te stoppen. Toen we de parkeerplaats opreden zagen we pas wat er te zien was: de langste rodelbaan van Duitsland! Yay! Klinkt goed! Dus daar gingen we naar boven… In de kabelbaan konden we niet eens de hoogste punt van de kabelbaan zien, zelfs niet toen we hoger en hoger gingen… Jee, hoe hoog gaat dit eigenlijk? We weten nog steds niet de exacte hoogte, maar geloof ons: het was HOOG! Van de kabelbaan liepen we naar de start van de rodelbaan waar we in een karretje sprongen on naar beneden te suizen. Gordels om en Brad vloog als eerste in het karretje naar beneden. Maaike volgde al snel, maar terwijl ze de remmen iets meer benutte dan Brad, ging ze in volle vaart naar beneden! Dat was lachen! We wilden eigenlijk daar even blijven hangen om lunch te hebben, maar we moesten nog steeds door naar Zurich, wat nog steeds 200 kilometer verder was. Toen we het adres in de navigatie zetten, gaf het aan dat we rond 16.45u aan zouden komen, net op tijd dus om Maaike’s vriendin Rebecca te ontmoeten. Toen we in Zurich aankwamen reden we natuurlijk recht in het werkverkeer van het eind van de dag, dus waren we alsnog iets te laat in het leuke restaurantje Tibits. Gelukkig vond Rebecca dat geen probleem… 🙂 Maaike had Rebecca 5 jaar gelden ontmoet in Vietnam en verbleef bij haar 4 jaar geleden in Australië, dus het was wel eens tijd om haar weer eens te zien! Het was heel leuk om weer bij te kletsen en time flies when you’re catching up! Dus helaas moesten we te snel weer vertrekken, aangezien we door zouden rijden naar vrienden van ons in Interlaken. Na een korte wandeling langs de rivier van Zurich namen we afscheid van Bec, maar niet voordat ze ons beloofd had om ons gauw in Schwangau te bezoeken!
We stapten weer in onze auto en nadat we het drukke centrum van Zurich uit reden zaten we al gauw op de snelweg naar Interlaken, Het laatste gedeelte reden we over autowegen en onze navigatie toonde regelmatig paarse spaghetti op het schermpje. Serieus, een scherpe haarspeldbocht, en dan een bocht naar rechts die over of onder de haarspeld heen gaat? In Zwitserland is alles mogelijk. Die bocht naar rechts was een tunnel onder de berg waar de haarspeldbocht op te vinden was…. Maar toch, die paarse spaghetti… Ongelooflijk! In Interlaken reden we naar Unterseen waar onze vrienden Karin en Mark wonen met hun 2-jarige dochtertje Jill.

Op donderdag gingen we met Mark de berg op naar Luagibrüggli voor een koppie koffie en om van het uitzicht te genieten. We zagen Interlaken tussen de twee meren ingeklemd (Brienzersee en Thunersee) en natuurlijk de drie bekende bergen: de Eiger, Munch en Jungfrau. Na een lunch in hun huis wandelden we samen met Karin, Mark en Jill door Unterseen en Interlaken en zagen prachtige gebouwen, veelal betimmerd met de raamluikjes en houten dakpannen. Onze wandeling eindigde bij het Jungfraupark (voorheen Mystery Park), een park wat ooit opgericht was voor de grote mysteries van de wereld (zoals de Nazca lijnen en Stonehenge). De reden voor ons om erheen te gaan (naast het feit dat Jkill in het kinderspeelpark wilde spelen) was de film Magical Oberland, een film over Interlaken en omgeving en alles wat je er kan doen. Op het schrem voor ons, maar ook geprojecteerd door de glazen vloer onder ons vlogen we over de bergen samen met parachutespringers, paragliders, snowboarders, wandelaars, klimmers, kayakers en vele andere sporters (we zagen ook Mark twee keer in de film verschijnen, als parachutespringer en als snowboarder). Daarna reden we (Mark had terwijl wij de film keken de auto gehaald) naar een klein vliegveldje waar Mark zijn radiografisch bestuurbare vliegtuigje en helicopter aan ons liet zien. Door alle ruimte die hij daar had kon hij alle trucs laten zien die zijn vliegtuigje kan. Gaaf hoor! ‘s Avonds aten we pizza en keken we de film Play Gravity 2, een film over ‘adrenaline-junkies’ die de de zwaartekracht graag testen…

Vrijdag reden we via vele schattige dorpjes en het meer van Genéve van Zwitserland naar Frankrijk. Biju het meer van Genéve stopten we voor koffie met een wafel (Maaike kon gelukkig herinneren dat het frianse woord gauffe wafel betekent, dus konden we dat bij onze koffie bestellen, avec chocolat natuurlijk!). Rond etenstijd stopten we in Chambéry om te overnachten in een simpel motel langs de snelweg. Na een nog simpeler ontbijt vertrokken we op zaterdagochtend en reden we via de snelweg naar Pont du Gard, de bekende Romeinse brug (aquaduct) welke je kan zien op een 5 euro biljet. We wandelden daar wat rond en namen natuurlijk de nodige foto’s. Daarna reden we weer de snelweg op en door naar de Spaanse grens, waar we al snel arriveerden in Empuriabrava. Het appartementen-complex Mauricipark waar Brad al eerder verbleef met vrienden was gelukkig nog open toen we aankwamen en had nog maar 1 appartement beschikbaar. Jep! Voor ons! Het appartement is vlakbij de dropzone waar Brad kan gaan parachutespringen, dus we zien regelmatig mensen uit de lucht vallen, wat elke keer weer een spectaculair gezicht is (zo ongeveer elke 10 minuten overdags…).

Vandaag wandelen we langs de vele kanalen en het strand van Empuriabrava en heeft Brad zich ingeschreven bij het kantoor van het parachutespringen. Morgen is het dan tijd om te springen!!! Nou, voor Brad dan, Maaike denkt er nog steeds over na… En wordt nog steeds helemaal panisch als ze er alleen al aan denkt… Wordt vervolgd… 🙂

Veel liefs,
Maaike and Brad

Advertisements

About Maaike

Besides my travelblog on https://maaikie14.wordpress.com, I have another website with various articles on http://thecuriousbutterfly.com. See you on either one or both of them!
This entry was posted in Reizen, Travel and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s